2010/11/25

dingo


Dingoa Austrlian bizi da .Dingoak txakurra eta otso antza dauka.
Dingoa handia da .
Haragijalea da kanguroak jaten ditu .

Jedeak kontaminatzen du mundua eta etxeak egiten ari dira .Horregatik ia ia ez dira geratzen ez basorik , ez plantarik eta ez zuhaitzik .

Horregatik , dingoak desagertzen ari dira eta animali gehiago ere .

Dingoaren txakur emeek zortzi kume erditzen dituzte urtero gutxi gora behera .Titia hartzen dute bi hilabete bitartean . Lau hilabete daukatenean ehizan egiten hasten dira . Hasieran , untziak harrapatzen dituzte gizakiren zati koska egin dezakete eta

No hay comentarios:

Publicar un comentario